Jumlah junket berlesen Macau turun kepada 85: kerajaan
Toto

Jumlah junket berlesen Macau turun kepada 85: kerajaan

Jumlah bilangan penganjur permainan berlesen di Macau – sama ada entiti atau https://valshawcross.com/ individu yang juga dikenali sebagai ‘junket’ – menyusut sebanyak 10.5 peratus dalam tempoh 12 bulan yang lalu. Kejatuhan itu menandakan kemerosotan tahun kelapan berturut-turut dalam bilangan junket berlesen di pasaran Macau, menunjukkan data rasmi.

Jumlah itu turun daripada 95 pada Januari 2020 kepada 85 tahun ini, menurut senarai terkini pengendali berlesen yang diterbitkan pada hari Rabu oleh https://fcuzhhorod.com/ pengawal selia permainan bandar, Biro Pemeriksaan dan Penyelarasan Permainan.

Sekitar Januari setiap tahun, pengawal selia permainan menerbitkan dalam Warta Rasmi Macau senarai dengan nama semua junket yang dilesenkan untuk beroperasi di kasino di bandar itu. Pada Januari 2013 Macau mempunyai sejumlah 235 junket berlesen, menurut data yang disimpan dalam rekod.

Pengawal selia permainan tidak memberikan dalam pengumuman terbaharunya penjelasan untuk penurunan junket berlesen.

Macau menyaksikan penguncupan seluruh pasaran sebanyak 80.6 peratus tahun https://pageantsnews.com/ ke tahun dalam hasil permainan kasar (GGR) VIP pada 2020, kepada hampir MOP26.3 bilion (AS$3.3 bilion) untuk tahun penuh.

Dalam tempoh tiga bulan hingga 31 Disember, bakarat VIP menyumbang hanya 34.9 peratus daripada GGR agregat Macau untuk tempoh tersebut. Ia adalah kali pertama sejak era liberalisasi pasaran pada permulaan abad semasa segmen VIP menyumbang kurang daripada 40 peratus daripada GGR suku tahunan Macau.

Mulai 2015 dan seterusnya, biro perjudian mula melaksanakan peraturan operasi yang lebih ketat untuk pengendali junket.

Kerajaan Macau akan berusaha untuk meminda peraturan yang terpakai untuk junket, kerja yang telah disebut dalam Alamat Dasar untuk Tahun Fiskal 2021, yang diterbitkan pada bulan November.